És un estudi profund que ha involucrat als infants del grup d’1 a 2 anys. El projecte s'ha dut a terme dins de l’espai de referència amb els elements, les estructures de fusta i materials que hi havia en el dia a dia.
La proposta va néixer a partir de l'observació motriu del propi grup on vam trobar la necessitat d'aprofundir en el coneixement de l'evolució motriu d'aquests infants. A més, es va introduir per primera vegada a l'espai una estructura de fusta (rampa-calaix) i ens vam interessar per conèixer les possibilitats d'aquest material, i si responia a les necessitats motrius dels infants.
Conclusió: "Aquest estudi ens ha permès conèixer, des del punt de vista motriu, el moment evolutiu en què es troba cada infant; i donar valor al respecte cap als diferents ritmes, estratègies i recursos que fan servir els infants en la descoberta del seu cos."
"Hem pogut observar que l’estructura rampa-calaix ofereix moltes possibilitats de moviment i respon als interessos i les necessitats motrius dels infants."
"Des de l’Equip arribem a la conclusió que en aquests primers anys de vida
és molt més enriquidor
anar descalç, ja que els peus tenen més llibertat de moviment, més flexibilitat... i reben moltes més sensacions; és per això que hem decidit, en la quotidianitat del dia a dia, convidar als infants a anar sense sabates, sempre respectant a aquells que no els hi vingui de gust. Considerem aquesta reflexió prou important per integrar-la al nostre Projecte Educatiu."
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.