Pàgines

divendres, 25 de novembre del 2016

Jo puc

Jo exploro, 
jo toco,
jo conec
jo intento,
jo rellisco, 
jo caic, 
jo torno, 
jo pujo,
jo observo,
jo gaudeixo,
jo admiro,
jo baixo,
jo toco a terra...
definitivament,

JO PUC



dijous, 17 de novembre del 2016

Els petits de l'escola coneixen el taller de llum i ombres.

El dilluns 14 d’octubre els infants de l'espai dels petits vam descobrir un nou ambient de l’escola, el taller de llum i ombres. És un espai fosc, però amb  les taules de  llum i les llanternes es va crear un ambient màgic que ens va  encantar.  Vam experimentar amb les ampolles, les peces de construcció plenes de líquid de diferents colors…. però el que més ens va agradar va ser descobrir els diferents racons de l’espai i el rostre dels  companys i companyes  il.luminats amb les llanternes.



dissabte, 12 de novembre del 2016

L'alcalde a l'escola

L'alcalde de Mataró, David Bote, seguint el seu projecte “L'alcalde als barris”, ha desplaçat la seva oficina durant aquesta setmana a la nostra escola, des d'on ha atès ciutadans i ciutadanes per apropar-se a la realitat quotidiana del barri.
Des de l'equip de l'escola, pensem que ha estat una experiència interessant i enriquidora.

divendres, 11 de novembre del 2016

La Castanyada


La passada setmana vam celebrar la tradicional festa de la castanyada a l'escola, i per fer-ho vam proposar diferents moments per compartir infants famílies i educadores.
El dijous 27  vam fer un taller d'elaboració de panellets amb les famílies on els infants que ho van desitjar van conèixer  quins són els ingredients amb els quals s'elaboren; mentre els miraven, els tocaven, els oloraven, els remenaven, se'ls menjaven... 



 




El divendres 28 al matí, vam oferir un tastet de moniatos. Els infants es van acostar a la taula encuriosits, els van mirar, tocar, pelar, fer trossets... alguns els van tastar, altres van preferir menjar la fruita que per ells era més coneguda.  Va ser una experiència molt interessant.



Finalment, a la tarda vam celebrar tots la festa de la Castanyada. Les famílies van preparar un deliciós berenar saludable, on vam intercanviar molt més que unes castanyes, unes coques, uns panellets...  van haver-hi molts somriures, moltes paraules, danses compartides, moments entranyables d'una festa preparada amb molta il.lusió i amor. 
Aquí us deixem amb un petit tastet d'aquests moments compartits.
Gràcies famílies per fer-ho possible!!!



dimecres, 9 de novembre del 2016

Descobrim altres espais de l'escola:

Taller del cos:
Quan anem al taller del cos acompanyem els infants en el moviment i l'acció espontània dins d'un marc de seguretat tant física com afectiva.
El taller del cos no deixa de ser un petit laboratori  on s'escenifiquen relacions i accions, on  els infants poden explorar, descobrir el seu cos i tot el que poden fer amb ell.
Un llenguatge més on acompanyar-los en el seu procés de desenvolupament maduratiu.






Què ens aporta el ritual d'entrada?
És un moment on els infants  són acollits en un determinat  espai  del taller. Aquí es treuen les sabates, es posen els mitjons antilliscants... afavorint la comunicació dins del grup,  la capacitat d'escolta i d'espera i sentir la presència o absència d'altres companys i companyes.


Què ens aporta el ritual de sortida?
En finalitzar la sessió, els infants s'estiren, escolten una música, descansen i qui vol rep un petit massatge. Després, a qui li vingui de gust, pot posar paraules a les seves vivències.
Aquest ritual suposa un pas, una adaptació a la realitat, prepara a l'infant a passar a un altre espai  amb la companyia d'altres persones.


divendres, 4 de novembre del 2016

L'espai exterior.

A l'aire lliure tenim l'espai, el sol, l'aire, l'oxigen... per poder descobrir tot el que ens envolta. Al ser un lloc ampli els infants poden desenvolupar la psicomotricitat tan gruixuda com fina. Poden córrer, saltar, cridar, arrossegar, manipular, olorar, amagar-se... les possibilitats són infinites, només cal deixar-los fer.

La relació entre els infants de l'escola és més oberta i àmplia, ja que poden relacionar-se de manera més propera amb els  infants més petits i totes les educadores. Es crea un joc individual o cooperatiu entre dos o més infants els quals descobreixen les propietats de la sorra quan està mullada o seca, les distàncies entre un punt i l'altre de l'espai, les pujades i baixades, els animals amagats com poden ser els cargols, les plantes que van creixent, les fulles dels arbres que cauen...

El joc amb la sorra aporta experiències molt enriquidores  sensorialment. Podem observar com l'infant recull la sorra, li dóna forma, s'adona del tacte mullat que té, que se li enganxa a les mans, que pot construir i destruir alhora i llençar-la per veure com la gravetat fa el seu efecte.