L'Escola Bressol és un agent socialitzador fonamental. Treballar aspectes de gènere és essencial en aquestes edats. Coeducar és educar en valors, és contribuir que cada persona adquireixi competències per construir el seu propi sistema de valors, que conegui els seus drets i deures i sàpiga exercir-los, que sigui responsable en les seves pròpies accions i adquireixi una mirada crítica.
La coeducació és l'acció educadora que valora de la mateixa manera l'experiència, les aptituds o l'aportació social i cultural de les dones i els homes en igualtat de drets, sense estereotips sexistes ni actituds discriminatòries.
La mirada adulta, sovint, acaba interpretant algunes manifestacions de les criatures com a indicadors de possibles conflictes amb la seva identitat de gènere. És necessari, per tant, que aquesta interpretació estigui el més a prop possible de la vivència de la criatura per tal de poder desplegar estratègies que responguin a les seves necessitats i no a les de les persones adultes.
És per això que es fa imprescindible realitzar una tasca de reflexió i de construcció (anàlisi crítica), no només dels discursos sinó també de les pràctiques educatives quotidianes.
A l'escola a través de la pròpia experiència prèvia i de la formació pensem, debatem i consensuem en equip per utilitzar un llenguatge el més inclusiu possible. Reflexionem sobre els espais i els materials que oferim als infants perquè estiguin lliures d'estereotips de gènere. Analitzem quins contes oferim o expliquem, quins rols tenen els personatges protagonistes, quin tipus de famílies hi estan representades, quins valors transmeten... Deixem llibertat als infants per expressar les seves emocions o per transformar la seva imatge amb faldilles, capes, barrets... representant, durant el seu joc, qualsevol rol al marge del seu gènere.